HTML

Könyváruház

Könyvkereskedés

Friss topikok

Linkblog

2010.04.13. 09:37 Onlineprint

Dennis Lehane: Viharsziget

Dennis Lehane - Vihar-sziget

A zseniális Scorsese, egyik kedvenc színésze (Leonardo DiCaprio) főszereplésével álmodtavászonra Dennis Lehane Viharsziget című klasszikusát.

Azok kedvéért, akik eddig semmilyen formában nem találkoztak a Viharszigettel: a címadó szigeten börtönkórház, sőt, börtönpszichiátrai intézmény működik. Ide érkezik Teddy Daniels nyomozó új társával, Chuckkal, hogy felderítse egy titokzatosan eltűnt beteg, Rachel Solando esetét. Az orvosok és az ápoltak egyaránt furcsán viselkednek, miközben kiderül, hogy Daniels számára ez az eset személyes ügy is egyben, hiszen halott felesége gyilkosát, egy gyújtogatót is itt tartanak fogva, ápolás alatt. A nyomozó közben egyre csak halott feleségének alakját látja éjjelenként, és abban sem lehet már biztos, hogy nem csapdát állítottak neki a szigeten.

A regény már néhány éve megjelent egyszer magyarul, most azonban a film segíthet abban, hogy a szerző olyan széles közönséghez juthasson el, amilyet megérdemel, további köteteivel is. Feszültségkeltésből és történetmesélésből mindenesetre ezen regénye alapján egészen biztosan ötösre vizsgázik.

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr381916886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coopR 2010.04.13. 10:05:58

A film ott volt a szeren, bár a legtöbben szerintem "túlbeszélik" a végét. Zsenik...
süti beállítások módosítása