HTML

Könyváruház

Könyvkereskedés

Friss topikok

Linkblog

2010.06.16. 10:38 Onlineprint

Csáth Géza novellái

 

Az utóbbi években Csáth-reneszánszról beszélhetünk: nemcsak a szakemberek, hanem a széles olvasótábor is felismerte a szabadkai szépíró zseniális tehetségét. Kosztolányi unokaöccse, a zenerajongó orvos, aki átkozott írónak aposztrofálta magát, ugyanis az emberi lélek ismeretlen és kiszámíthatatlan mélységeit kutatja, 1910. április 10-én, hajnali fél hatkor használt először morfiumot, amire ettől kezdve tudatosan rászokott, mert érdekelte annak tudatmódosító hatása. Olyan világszínvonalú elbeszélései, mint a Varázsló kertje, a Délutáni álom, a Muzsikusok, a Scmmidht mézeskalácsos, és az Albíróék most egy helyen, egy kötetben megtalálhatók.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr482085629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugucz.Illés 2010.06.16. 11:37:04

Nem kekszet evett! Nem restellett: szereket szedett eme eszes gyerek. Meglehet ez tette termetlennek, eme remekek nem lettek egyszer bestsellerek... de jelenleg! Te ezennel megveheted, ezzel felemelheted, szerettedet meglepheted, eme szerzetet nevezetesnek teheted.
Jee!
süti beállítások módosítása