HTML

Könyváruház

Könyvkereskedés

Friss topikok

Linkblog

2011.07.25. 09:56 Onlineprint

Gárdonyi Géza: Egri csillagok

 

A három nagy magyar író – a három bölény (Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza) – fajsúlyos és nagy ívű pályájának válogatott műveit sorakoztatjuk fel a könyvespolcra, hogy mindig szem előtt és kéznél lehessenek. Ők irodalmunk biztos pontjai, akiket érdemes újra és újra elolvasni. Ezért ajánljuk most az olvasók figyelmébe ezt a 33 műből álló válogatást, amely egyaránt tartalmaz ismert kötelezőket és kevéssé ismert irodalmi gyöngyszemeket.

A mű tárgya történeti eseményekhez kötődik, Buda elfoglalása és a török 1552. évi hadjáratának kiemelkedő fontosságú eseménye, az egri vár ostroma szolgál fő témájául. A regény cselekménye 1533-ban Dél-Bakonyból indul, s az 1552-es hatalmas túlerővel szemben aratott egri végvári győzelemmel zárul. A történet leírása közben pedig kirajzolódik a három részre szakadt Magyarország képe is.
Izgalmas kalandregény, hősi és szerelmi történet, melyben a hadi események történései mellett a királyi hadnaggyá előlépő Bornemissza Gergely és Cecey Éva szerelme is kibontakozik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr683095442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása