HTML

Könyváruház

Könyvkereskedés

Friss topikok

Linkblog

2012.04.04. 17:08 Onlineprint

Hullan Zsuzsa: víg szín házon belül

"...mert annyi fontos dolog van az életben amivel foglalkozni kell,
hogy nem érünk rá körülnézni és meglátni magunk körül az embereket.
Szépen éldegélünk egymás mellett, és ha valaki meghal, arra gondolunk:
...de furcsa, alig tudtam róla valamit.
Pedig beszélgetni jó. Semmi nem kell hozzá, csak Ő és Én."

Alapvetően kíváncsi ember vagyok. És a legjobban az érdekel, hogy
miért, mitől olyan valaki, amilyen. Nem mindig a válaszokban rejlik a
megfejtés. Ha jól kérdezek és figyelmesen hallgatok, sok mindenre fény
derül.

 

 A „víg szín házon belül” című könyv harminchárom beszélgetést a szereplők családi fotóarchívumából származó, eddig még nem publikált, főként gyerek- és fiatalkori fekete-fehér felvételeket tartalmaz.

A könyvből a színházkedvelők teljesen más szemszögből ismerhetik meg többek között Bárdy Györgyöt, Kern Andrást, Rajhona Ádámot, Halász Juditot, Marton Lászlót, Hegedűs D. Gézát és Igó Évát. Hullan Zsuzsa beszélgetőpartnereit a társulat idősebb korosztályából választotta ki, mert – mint mondta – nekik koruk okán rengeteg emberi tapasztalatuk van és életük az utókor számára útmutató lehet. A színművész három év alatt készítette el a könyvet, a szereplőkkel a próbák előtt, után vagy otthon beszélt. Nem a színházi életről kérdezgette őket, inkább az érdekelte, mitől lettek olyan emberek, amilyenek.

2011. augusztus 20-a alkalmából Hullan Zsuzsának kiemelkedő munkájáért a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozták. Hullan Zsuzsa melegszívű, humorral, kreativitással és érzékenységgel teli alakításaival a Vígszínház társulatának sokoldalú tagja 1992 óta. Rendkívül nyitott, érdeklődő személyiségével, megbízhatóságával, pontos, árnyalt és értő játékával a közönség és a szakma szeretetét is elnyerte. Minden műfajban, vígjátékokban, drámákban, zenés előadásokban is otthonosan mozog.

Zircen született. Eredetileg táncművésznek készült, majd pedagógusi diplomát szerzett. Színészi pályafutása a szolnoki Szigligeti Színházban kezdődött Paál István művészeti vezetése alatt 1981-ben. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 1987-ben diplomázott Marton László osztályában. 1987-ben a Veszprémi Petőfi Színházhoz szerződött. 1992 óta a Vígszínház társulatának tagja. Sikeres színházi alakításai mellett több tévésorozatban is szerepelt

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr914363737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása