HTML

Könyváruház

Könyvkereskedés

Friss topikok

Linkblog

2010.06.02. 08:58 Onlineprint

Benedek Elek: Toldi Miklós

A félelmetes erejű magyar vitéz dicső tetteiről szóló történet évszázadokon keresztül szállott szájról szájra, apáról fiúra, vagy énekmondók sora vitte hírét Lajos király hű alattvalójának. Az igazáért, szerelméért, hazájáért lovagi becsülettel küzdő Toldi Miklós alakja elsők között Arany Jánost ihlette meg, Benedek Elek a trilógia nyomán kapott kedvet a legendás hős történetének feldolgozásához.
Ez az alig ismert könyv egyaránt érdekes lehet annak is, aki már olvasta Arany Toldiját, és annak is, aki még tanulmányai során most ismerkedik vele.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr902050019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugucz.Illés 2010.06.02. 11:07:19

Eme Benedek Elek szerezte rege remek; Egy nemzet fejedelme megkedvel egy nem herceg, de emellett nem szent embert, ennek ereje leszen nemzete eleje, ellent nem kelletlen fejbevere. Gyerekeknek persze megfelel eme mese.
süti beállítások módosítása